maandag 17 maart 2014

Leerlingen en docenten helpen bij paddentrek Potmarge

Locatie Mariënburg staat op een prachtige locatie in de stad, vlakbij het riviertje de Potmarge. In de Potmarge leeft van alles, onder andere padden. De padden hebben het hier echter niet altijd even makkelijk. Regelmatig worden ze doodgereden bij het oversteken van het fietspad dat langs de Potmarge loopt. Om dit te voorkomen is er een werkgroep opgericht vanuit het Van Hall Instituut die zich bezighoudt met het helpen van de padden (en ook andere dieren, bijvoorbeeld salamanders). Een aantal docenten en leerlingen hebben besloten om deze werkgroep een ochtend te gaan helpen.


Op donderdag 28 maart gaan een aantal leerlingen met een paar docenten mee naar de Potmarge om daar te helpen met de paddenoversteek. Hiervoor moeten de leerlingen al om 7.50 uur op school zijn. Dan gaan ze vanaf 8.00 uur bij de Potmarge mee helpen en uitleg krijgen over dit mooie project van de werkgroep. Aan het eind van het eerste uur komen de leerlingen weer op school en schuiven ze aan bij hun reguliere lessen. Het is vrijwillig, leerlingen dienen dus wel zelf zorg te dragen voor gemiste lesstof en huiswerk.

In onderstaand filmpje van Omrop Fryslan wordt het een en ander verteld over de motivatie en het werk van de werkgroep van Van Hall:




Voor leerlingen en ouders die de activiteiten van de werkgroep interessant vinden en graag op de hoogte gehouden willen worden, verwijzen we naar dit account op Facebook: https://www.facebook.com/PotmargePaddentrek

De volgende leerlingen gaan mee om te helpen:
 

A1A
A1B
A1C
H1E
H2C
Jitse
Lars
Kim
Raimo
Branco
Sytse
Jesmer
 
 
Shahin
Johannes
Rendert Jan
 
 
Lucas
Emil
Robin
 
 
Martijn
Tara
Harmen
 
 
Hakari
Mandy
Kasper
 
 
Carine
Janneke
 
 
 
Laura
 
Linde

Namens de vakgroep biologie,

M. Edelenbos, E. Dekkers en A. Boersma